Ako si správne vybrať kozmetické ošetrenie podľa typu pleti?

25. februára 2024|

Každý z nás túži mať zdravú, jasnú a žiarivú pleť, ale niekedy môže byť ťažké vedieť, ktoré kozmetické ošetrenia sú pre našu konkrétnu pokožku najlepšie. Nebojte sa, sme tu pre vás, aby sme vám pomohli navigovať svetom krásy a vybrať správne ošetrenia, ktoré zvýraznia vašu prirodzenú krásu.

Typy pleti a vhodné ošetrenia:

1. Suchá pleť:

Suchá pleť je náchylná k dehydratácii a vyžaduje si ošetrenia, ktoré ju hydratujú a vyživia. Pre tento typ pleti sú ideálne hydratačné ošetrenia ako napríklad Hydrafacial. Tento inovatívny proces kombinuje čistenie, exfoliáciu, extrakciu a hydratáciu, čo zanecháva pokožku hladkú a sviežu. Ďalšou možnosťou pre suchú pleť je chemický peeling s jemnými kyselinami, ktorý pomáha odstrániť odumreté bunky a podporuje obnovu pokožky.

2. Mastná pleť:

Mastná pleť má tendenciu produkovať nadmerné množstvo oleja, čo môže spôsobiť akné a začervenanie. Pre mastnú pleť sú ideálne ošetrenia, ktoré pomáhajú regulovať produkciu oleja a čistiť póry. Chemický peeling s kyselinami, ako je napríklad kyselina salicylová, je skvelou voľbou, pretože odstraňuje prebytočný olej a zmierňuje začervenanie.

3. Pleť s príznakmi starnutia:

S pribúdajúcim vekom sa na pokožke objavujú vrásky, pigmentové škvrny a strata elasticity. Pre boj proti týmto príznakom sú ideálne ošetrenia, ktoré stimulujú produkciu kolagénu a podporujú obnovu pokožky. Ošetrenia s retinoidmi alebo kyselinou hyalurónovou môžu pomôcť vyplniť vrásky a zlepšiť textúru pleti.

4. Pleť s pigmentovými škvrnami:

Pigmentové škvrny sú častým problémom, najmä u ľudí s tmavšou pletou alebo u tých, ktorí trávia veľa času na slnku. Pre zmiernenie pigmentácie sú ideálne ošetrenia, ktoré znižujú nadmernú pigmentáciu a rozjasňujú pokožku. Laserová terapia alebo chemické peelingy s kyselinami sú účinnými metódami na zlepšenie vzhľadu pigmentových škvŕn.

Pri výbere kozmetického ošetrenia je dôležité zvážiť nielen svoj typ pleti, ale aj svoje individuálne potreby a ciele. My vám dokážeme s rozhodnutím pomôcť. Objednajte sa k nám na úvodné ošetrenie, kde vám naša kozmetička poradí, čo je vhodné pre váš typ pleti a prispôsobí vám individuálne ošetrenie na mieru. Pamätajte, že starostlivosť o pleť je investíciou do vášho zdravia a sebavedomia.

Ak máte ďalšie otázky alebo skúsenosti s kozmetickými ošetreniami, neváhajte sa s nami o to podeliť. Vaša spätná väzba je pre nás cenná. Nezabudnite sa starať o seba a svoju pleť s láskou a starostlivosťou.

Buďte krásne a žiariťte zvnútra von!

Objednať sa.